MUŞ / MALAZGİRT - Alparslan Anadolu Lisesi

Alparslan Anadolu Lisesi

SELÇUKLU MAH. 835. SOKAK NO6 PK49400 MALAZGİRT / MUŞ
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik bireyler yetiştirmektir
Misyon
Öğrencilerimizin; Bilgili, kültürlü, dürüst, başarılı, sorumluluğunu bilen, çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, kendi değerleriyle insanlığın evrensel değerlerini özümsemiş, dini bilgi, beceri ve esaslara sahip, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevebilen, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış, insana, düşünceye, inanca, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal eğitim gerçekleştirilmektedir.
Kaloriferli
İngilizce-Almanca
Ulaşım
İlçe merkezine yürüme mesafesinde olan okulumuza belediye servisleri, ticari araçlar ve şahsi araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Malazgirt merkezden kalkan şehiriçi servislerle okulumuza ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 32 derslikli binada 18 derslik kullanarak faaliyet göstermektedir. Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile binayı ortak kullanmaktayız.
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır. Muş merkeze 130 km uzaklıktadır.